mandag 19. juli 2010


Per Lunden blir ordførerkandidat
for Arbeiderpartiet i Risør

Per Lunden (53) blir ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Risør. Han er ny i lokalpolitikken, men har vist et stort samfunnsengasjement både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Arbeiderpartiet i Risør lanserte 2. juli Per Lunden som partiets nye ordførerkandidat ved kommunevalget i 2011. Per har i flere år kombinert en global og lokal yrkeskarriere og et engasjement som strekker seg langt ut over Risørs grenser.

En endring i lokalpolitikken

- Det trengs en endring i lokalpolitikken i Risør. Politikernes oppgaver bør være å ha visjoner og trekke opp store linjer i politikken. Kommunen må være mer utadrettet, både i forhold til region, fylke, nasjonale og internasjonale institusjoner. Et godt samarbeidsklima mellom politikere og kommunenes administrasjon gir også mer valuta for skattepengene i arbeidet for å skape et best mulig lokalsamfunn i hele Risør kommune. I dag blir ikke Risørs potensial og muligheter godt nok ivaretatt, sier Per Lunden. Han har vært medlem av Arbeiderpartiet siden 2007 og har vært noe engasjert i partiets internasjonale politikk samt informasjonsstrategier ved Stortingsvalget i 2009.

Per Lunden er journalist, fotograf og informasjonsrådgiver. Han har også gjennom mer enn 20 år vært engasjert i internasjonalt utviklingssamarbeid. Først og fremst som styreleder i Fredskorpset, men også som styreleder i journalistorganisasjonen Internasjonal Reporter. Fredskorpset er en statlig bistandsorganisasjon underlagt Utenriksdepartementet. Målet er å skape utvikling gjennom utveksling av unge fagfolk.

Per har også vært styreleder i den regionale reiselivsorganisasjonen Info Sør og var en av initiativtakerne til Risør Næringshage. Han er også styreleder i Risør Fotofestival. Per har vært en av initiativtakerne til Risørtanken, en tenketank som har hatt som mål å skape en mangfoldig og positiv debatt om Risørs framtid.

Et bredt engasjement

- Da vi etablerte Risørtanken slo vi fast at det var et mål å få flere, særlig yngre mennesker, til å engasjere i lokalpolitikken, helst gjennom de lokale partilagene. Jeg er selv et av de første produktene av dette arbeidet. Jeg er sikker på at flere følger etter. Vi står foran mange endringen i lokalpolitikken ved neste valg, sier Per.

Per Lunden har vært journalist i avisene Agderposten, Telemark Arbeiderblad (Dagsavisen) og Telemark Arbeiderblad (Telemarksavisa), der han blant annet har fulgt kommunepolitikken fra pressebenken i flere kommuner i Aust-Agder og Telemark. Har var med å etablere og lede informasjonsbedriften Sørvis Kommunikasjon i Risør og har i de siste år vært partner i konsulentselskapet Assist Consulting, med ansatte i Oslo og Risør. Assist ble blant annet etablert av Nils Haugstveit (i dag Norges ambassadør i Buenos Aires) og Dag Aarnes (i dag seniorrådgiver i NHO), begge fra Risør. Sammen med Dag Aarnes har Per Lunden gjennomført en rekke internasjonale oppdrag. Eksempler er evaluering av Riksrevisjonens internasjonale virksomhet, informasjonskampanje om budsjettstøtte til Tanzania og gjennomgang av skolesituasjonen i Zambia. Per har også vært rådgiver for Microsoft ved oversetting av Microsoft Office og Windows til swahili språk og rådgiver for Verdensbanken i spørsmål om medier, demokrati og utvikling. Blant Pers viktigste oppgaver de siste årene har vært, på oppdrag fra Utenriksdepartementet, å lede kurs i norsk internasjonal utviklingspolitikk for norsk utenrikstjeneste.

Av lokale arbeidsoppgaver har Per Lunden vært informasjonsrådgiver for omstillingsprogrammet Oppdrift, laget informasjonskampanjer for Åmli videregående skole og hatt informasjonsoppgaver for Sjømannskirken i Transportøkonomisk Institutt. Han er engasjert som rådgiver og informasjonsmedarbeider for Aktive Fredsreiser i Risør.
- Aktive Fredsreiser er en bedrift etter mitt hjerte. De fører sammen det lokale og det globale og arbeider med holdninger og kunnskap, først og fremst overfor ungdom, sier Per.

Positivt teamarbeid

- Jeg er glad for at jeg har kunnet hente erfaring fra så mange samfunnsområder og ulike institusjoner og bedrifter. Gjennom ærlige forsøk på å være raus og inkluderende har jeg bygget gode nettverk på ulike nivåer. Jeg har vært så heldig å være involvert i mange gründeroppgaver og har arbeidet sammen med mennesker som stimulerer til felles innsats med arbeidsglede og kreativitet. Jeg har både ledet og vært deltaker i team som har fungert godt, og håper at noe av denne erfaringen også kan overføres til lokalpolitikken, sier Per.
Per er utdannet cand mag i statsvitenskap, sosiologi og massekommunikasjon fra Universitet i Oslo og har en mastergrad i massekommunikasjon fra Universitetet i Leicester i England.
Per Kristian Lunden bor på Torskeberg, på grensa mot Tvedestrand kommune. Han eier gård med skog og hytteutleie. Per er gift med fysioterapeut Inger Homme og de har sønnen Geir Kristian som er elev ved Risør videregående skole. I kårhuset på gården bor Pers far Gunnar Lunden (91). Han fikk i fjor Kongens fortjenestemedalje for sin innsats i en rekke organisasjoner innen idrett, landbruk, skogbruk, kulturhistorie og politikk. Gunnar har representert partiet Venstre i kommunestyre, fylkesting og fylkesutvalg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar